2016. december 20., kedd

Az utolsó kontroll



Eltelt újabb három hónap, és amennyire én láttam, a doktornő jóslata bejött, azaz ugrásszerű fejlődést nem tapasztaltam. Ezért kíváncsian vártam, hogy a doktor úrnak hogy fog tetszeni a hajbeültetésem végeredménye.

Nos, rögtön az elején kiderült, hogy ő nem elégedett azzal, amit lát. Rendben van, hogy vékony szálú a hajam, de ezzel együtt is sokkal jobb fedésre számított. Összenéztük a jelenlegi állapotot az egy évvel ezelőtt készített fotókkal, és a különbség természetesen így is óriási, de hiányérzet mindkettőnkben maradt.

A doktor úr a lehetséges okokról azt mondta, hogy nem lehet semmi biztosat állítani, léteznek ugyan tanulmányok, amik a hajátültetések sikerességének mértékét próbálják magyarázni, de összességében a tapasztalat szerint kevés eset van, amikor a vártnál rosszabb eredmény születik.

Hajbeültetésem végeredménye



Mindenesetre rendkívül korrekt módon a doktor úr felajánlott egy két alkalomból álló, térítésmentes PRP-kezelést, amit a hajátültetés kiegészítéseként szoktak javasolni, és ami ha minden igaz, nagyjából 10-20%-ot tud dobni az eredményen. Egy-egy alkalom kb. egy óráig tart, és nagyon leegyszerűsítve egy vérvételből, majd a speciálisan kezelt vérnek a fejbőrbe való visszafecskendezéséből áll. Vesztenivalóm nyilvánvalóan nem volt, a hazautazást is meg tudtam oldani, így december elejére, illetve közepére egyeztettünk is időpontot.

A két alkalom valóban nem tartott tovább egy-egy óránál, a kezdés egy sima vérvétel, majd következett némi várakozás, amíg a vérkészítmény elnyeri szükséges formáját, a végső lépés pedig az újrahasznosítás. Ez nosztalgikus érzésekkel töltött el, mivel sok-sok apró szúrással jár, így nyomokban emlékeztet a hajbeültetésre. Viszont egyrészt jóval kevesebb szúrásról van szó, másrészt pedig csak minimális fájdalommal jár, injekció helyett bőven elég volt egy érzéstelenítő krémmel bekenni a fejbőrömet. A „gyógyulási idő” is nagyon gyors, másnap már semmi nyoma nem maradt a kezelésnek, de persze az megint jól jött, hogy december lévén sapkában tudtam hazamenni a klinikáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése